Acceptera

Så fungerar det

Med vår nya hemsida vill vi erbjuda dig en skönare arbetsmiljö och köpresa utan att för den sakens skull skapa allt för stora skillnader i ditt dagliga arbete med vårt arkiv. För att göra det så smidigt som möjligt för dig att hitta och köpa de bilder du söker har vi samlat information och tips på sidor i den här guiden som kan hjälpa dig komma igång. Undrar du något är det bara att höra av dig till oss så hjälper vi dig direkt.

Köpresan

Du måste ha ett konto hos oss och vara inloggad för att kunna köpa bilder styckvis eller använda dig av våra tjänster. Observera att du som redan har ett konto hos oss kommer framöver behöva logga in med din e-postadress och byta lösenord vid din första inloggning på vår nya hemsida.

Styckeköp
För att köpa styckbilder kan du lägga bilden direkt i kundvagnen genom att klicka på kundvagns-ikonen som kommer upp när du för muspekaren över bilden eller så kan du klicka upp bilden först och välja format innan du lägger bilden i kundvagnen. Om du lagt bilden direkt i kundvagnen måste du beräkna priset innan du kan gå vidare i ditt köp. Följ sedan instruktionerna till köpet är genomfört.

Våra tjänster
Välj tjänst – paket eller årsabonnemang, efter dina behov och önskemål och klicka på ”Lägg i kundvagn” när du har bestämt dig.

Så köper du bild i paket
Till vänster på hemsidan finns tre gröna flikar som fungerar som behållare för de olika tjänsterna att fylla dina bilder med. En av de flikarna är vår tjänst paket. Efter att du har köpt ett paket visas det i den här behållaren i vänstersidan med antal lediga platser kvar att fylla med ditt val av bilder. Då kan du dra och släppa bilder direkt från sökresultatet till de lediga platserna i behållaren. Du kan även ladda ner bilden direkt genom att klicka på knappen med nedladdningspilen som visas när du för muspekaren över bilden, både på bilden i sökresultatet och på bilden i paketbehållaren.

Så köper du bild i årsabonnemang
När du har köpt ett årsabonnemang kan du ladda ner bilder genom att föra muspekaren över bilden i sökresultatet och sedan klicka på knappen med nedladdningspilen. När du klickar på den knappen visas din tjänst och där kan du även se när nästa period startar. För muspekaren över texten och se hur många bilder du har kvar att ladda ner. Välj ikonen som indikerar nedladdning till höger om bildstorleken som ska laddas ner. Välj slutkund/licensägare och ladda ner bilden.

  • För att köpa paket eller abonnemang direkt på hemsidan kan du gå till: Våra tjänster

Köphistorik

Du kommer som vanligt kunna se och hitta dina köpta bilder. Köphistoriken hittar du under ”Mina sidor” längst upp till höger.

Bildsök

Så här använder du sökfältet:

  • Uteslut sökord med minustecken. T ex: kvinnor -barn.
  • Ordkombinationer sätts inom citationstecken. T ex: ”Stockholms skärgård”.
  • Kombinera sökord med mellanslag. T ex: Hund vinter Lappland.
  • På knappen Filter som du hittar till höger i sökfältet, kan du filtrera på format, ålder, kategorier med mera.

Webbläsare vi rekommenderar

För att du med säkerhet ska kunna använda alla Scandinavs funktioner rekommenderar vi dig att använda den senaste versionen av din webbläsare. De webbläsare vi rekommenderar är Googles Chrome, Apples Safari, Mozillas Firefox och Microsofts Edge.

Album

Du kommer se en mer inspirerande och användarvänligare albumfunktion att samla dina favoritbilder i. Du kan arbeta med ett flertal album samtidigt, skriva kommentarer till bilderna och maila album till kollegor och kunder för att få deras synpunkter på urvalen. Albumfunktionen hittar du till vänster på siten när du klickar på den gröna fliken ”Album”. Du kan enbart använda Album när du är inloggad.

Inspiration

Från startsidan i menyn högst upp och om du scrollar ner, kommer du kunna uppdatera dig på våra Nya bilder. Här kommer du även få Bildinspiration med ett specifikt urval av bilder som byts ut med jämna mellanrum.

Vi hjälper dig

Tveka inte över att höra av dig till oss om det uppstår problem och du behöver hjälp med något!
Våra öppettider är kl 09.00–17.00 måndag till fredag.

E-mail: info@scandinav.se
Tel: 08-400 29 700

Ps. Nu kan du också chatta med oss på hemsidan.

Mycket nytta och nöje önskar vi dig med vår nya hemsida!

Vännerna på Scandinav

Bilden sparades

Du måste vara inloggad för att spara bilder

Logga in