Acceptera

Infografik – när det behövs mer än en bild

Rätt bild gör stor skillnad för din kommunikation. Det är vi på Johnér övertygade om. Men ibland räcker det inte med ett foto. Du kanske vill lyfta fram fakta eller förklara något komplicerat. Då passar det istället perfekt att använda infografik.

Nu breddar vi vårt utbud med en ny produkt – illustrationer! Toppen för dig som vill skapa infografik.

Tre viktiga fördelar med infografik

1. Den väcker intresse

Det stora flödet av information i dagens samhälle gör att vi måste vara selektiva. Vi har blivit vana vid att skumma eller skrolla igenom texter och innehåll. Då behöver du något som väcker intresse. En bra infografik sticker ut och fångar betraktarens intresse vare sig du använder den i sociala medier, i en informativ text på din webbsida eller i en rapport.

2. Den förtydligar

Med en infografik kan du göra det som är komplicerat både tydligt och enkelt. Genom att visualisera siffror eller till exempel ett flöde blir din information lättare att förstå än när din målgrupp ska ta till sig samma information i text.

3. Den är enkel att minnas

Infografik är dessutom ett bra hjälpmedel för att få betraktaren att komma ihåg din information. Det är enklare att komma ihåg det man sett i en bild än det man läst i en text.

Bonus: gör succé i sociala medier

Infografik är ofta är en summering av din viktigaste information. Det betyder att den oftast klarar sig själv utan att fler förklaringar behövs. Den passar med andra ord perfekt i sociala medier där intresserade enkelt kan dela den vidare!

Bilder: inginh_57556_07510, inginh_38192_51165 och inginh_38192_52584

Lämna ett svar

Bilden sparades

Du måste vara inloggad för att spara bilder

Logga in